Θεατρική εβδομάδα: Πεμ. 28/08 έως Τετ. 03/09

ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ (Ο)


ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ (Ο)

Η εισβολή των Ιταλών στην Ελλάδα, στις 28 Οκτωβρίου 1940, ανατρέπει τη ζωή του εννιάχρονου Πέτρου, που βλέπει τα πάντα να αλλάζουν γύρω του από τη μια στιγμή στην άλλη. Μέσα στις νέες αυτές συνθήκες, ο Πέτρος θα ξεκινήσει έναν μεγάλο περίπατο, γεμάτο περιπέτειες, συναισθήματα, εμπειρίες και γνώσεις, που θα πλουτίσουν την παιδική του ψυχή και θα τον κάνουν να αγαπήσει «πάνω από όλες τις άλλες αγάπες» την πατρίδα του. Η απελευθέρωσή της από τους Γερμανούς θα τον βρει να παίζει στους δρόμους, «άντρας πια, δεκατριών χρονών»!

Η μοναδική γραφή της Άλκης Ζέη συνδυάζει με απαράμιλλο τρόπο τη δραματικότητα και την αγωνία του πολέμου με την ελαφράδα της παιδικής ματιάς, κάνοντας τον «Μεγάλο περίπατο του Πέτρου» ένα από τα πιο αυθεντικά και αγαπητά κείμενα γύρω από αυτό το κομμάτι της ελληνικής ιστορίας. Το έργο παίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά την ανεπιφύλακτη αποδοχή του από τα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους που το παρακολούθησαν πέρυσι. Διασκευασμένο ειδικά για το θέατρο και σκηνοθετημένο από τον Τάκη Τζαμαργιά, αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Παιδικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, έχοντας χαρακτηριστεί από κοινό και κριτική «παράσταση για όλη την οικογένεια».

Συντελεστές

Δραματοποίηση: Σάββας Κυριακίδης, Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Δημήτρης Ζαβρός
Κίνηση: Αμαλία Μπένετ
Φωτισμοί: Τάκης Μπιρμπίλης
Βίντεο: Χρήστος Δήμας
Μουσική Διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Στίχοι τραγουδιών: Δημήτρης Ζαβρός - Νέβι Κανίνια

Ερμηνεύουν: Έφη Γούση, Γιάννης Διαμαντής, Αντρέας Κοντόπουλος, Κωστής Κορωναίος, Αννίτα Κούλη, Γιώργος Μάζης, Νιούρα Έλενα Μαρσίδου, Μιχάλης Μουλακάκης, Δημήτρης Πασσάς, Κώστας Αγαρινός, Γρηγόρης Σταμούλης, Ελεάννα Στραβοδήμου, Μαρία Τσιμά

Γενικές Πληροφορίες

Ημέρες Παραστάσεων: Σάβ. στις 3:00 μ.μ., Κυρ. στις 11:30 π.μ. & 3:00 μ.μ.
Πληροφορίες:

Τηλέφωνο ταμείου: 210 3301881, 210 3305074

Τέλος Παράστασης: 28/04/2013
Θεατρο: ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΣΚΗΝΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ-REX
Πανεπιστημίου 48, Αθήνα
(Δείτε τον χάρτη)

Πείτε τη γνώμη σας

Αξιολογήστε το!
(0 ψήφοι)
Videatro.gr, All rights reserved © 2013 Created by GVSolutions